در ادامه کمال شفیعی در آغاز صحبتهایش به نشر مهرک برای برگزاری مستمر جلسات نقد و بررسی کتابهای کودک و نوجوان تبریک گفت و تاکید کرد: این تبادل نظر در باب کتب، خوراک فرهنگی بهداشتی برای کودکان و نوجوانان به ارمغان خواهد آورد.
وی ادامه داد: شعر نوجوان فرصت مناسبی برای دوستی نوجوان و شاعر است. تعدادی از اشعار کتاب «در دلم کبوتریست» از این امتیاز برخوردار است و مضامین متنوعی هم دارد. شاعر میتوانست از اوزان بیشتری برای سرودن اشعار استفاده کند؛ البته بهعنوان نخستین اثر نویسنده، کتاب قابل قبولی است؛ اما از این به بعد توقع بیشتری از مقیمیان میرود.
این منتقد ادبی با اشاره به ویژگیهای قلم نویسنده اظهار داشت: از آنجا که نویسنده آثار دیگر نویسندگان را مطالعه کرده و بر اساس آن کتابش را نوشته تصویر و موضوعات آن شبیه دیگر نویسندگان است؛ اما با بیانی متفاوت به آن پرداخته است. آنچه که اهمیت دارد این است که شاعر در آثارش فلسفه و نگاه خودش را داشته باشد و ذائقه زیباشناسی مخاطب را تحریک کند.
سپس علی داوودی به نقد و بررسی کتاب پرداخت و گفت: قالب نیمایی در بین شعرا رواج یافته است؛ اما سوال اینجاست که آیا نوجوانان شعر کلاسیک نمیخوانند و حتما باید از قالب نیمایی استفاده کرد؟ پاسخ این است که حتما این اتفاق میافتد اما نباید ذائقه نوجوان را با قالب نیمایی تغییر داد.
وی افزود: نوجوان موجودی است اجتماعی که روابط اجتماعی متفاوتی دارد؛ اما در کتاب مقیمیان از عناصر طبیعت استفاده شده و ردپایی کمرنگی از انسان دیده میشود. نکتهای دیگری که وجود دارد کوتاه بودن اشعار کتاب است. من فکر میکنم وقت آن رسیده است که به منظومههای بلند برای نوجوانان فکر کنیم.
او با تمجید از شعر قطار در مجموعه «در دلم کبوتریست» گفت: شعر قطار از این کتاب در ذهن من مانده است. این نشاندهنده موفقیت شاعر است.
داودی در پایان با اشاره به تصویرگری کتاب که بر عهده امیر نجفی بوده است تصریح کرد: تصویرگری در نهایت سادگی، بسیار زیبا انجام شده و کاملا مشخص است متناسب با حس تصویرگر ترسیم شده است.
داودی در بخش انتهایی صحبتهایش از تصمیمش برای نگارش مجموعه شعر نوجوان خبر داد.
مطالب مرتبط
1403-07-21
1403-07-17
1403-07-09
1403-07-09
ثبت نظر
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.