حمید اباذری نویسنده و کارشناس ادبیات کودک و نوجوان: جهان فانتزی خلق شده در «جنگجوی رویا» بازتابی از شخصیت و ناخودآگاه قهرمان داستان است

1403-11-03
اشتراک گذاری

نشست نقد و بررسی کتاب «جنگجوی رویا»، یکم بهمن‌ در کافه کتاب نوش برگزار شد. در این رویداد، حمید اباذری، نویسنده و کارشناس ادبیات کودک و نوجوان، ویدا اروجی، نویسنده، و شیما جوادی به‌عنوان مجری حضور داشتند.

ویدا اروجی نویسنده کتاب، در بخشی از صحبت‌های خود گفت:

«بخشی از وجود ما که خالق و نویسنده است، براساس هر سنی که تجربه کرده است، یک‌سری تجربه مخصوص را کسب کرده است. بنابراین، یک نویسنده نمی‌تواند بگوید من تمامی این اتفاقات را تجربه کرده‌ام یا اصلا تجربه نکرده‌ام.» و اضافه کرد: هنرمندان و نویسندگان خواسته یا ناخواسته بخشی از وجودشان را در آثارشان به جا می‌گذارند. بسیاری از جملاتی که در کتاب به کار رفته است، کاملا تجربه شخصی است و ارزشمندترین قسمت کتاب برای من تک جملاتی است که از صمیم قلبم نوشته‌ام. مجموعه‌ای از تجربیاتم از سن نوجوانی تا به امروز چکیده‌اش تبدیل به این کتاب شده است.

 

این نویسنده تاکید کرد: برای من مفهوم و معنا مهم‌تر از ساختار بود. من به عنوان نویسنده مجبور به حفظ ساختار هستم، اما در عین حال معنا برای من بسیار مهم بود، چراکه نوجوان‌ها خودشان باید با رویای خودشان مواجه شوند.»

در بخش دیگر این نشست حمید اباذری نویسنده و کارشناس ادبیات کودک و نوجوان، با اشاره به خطوط داستانی متنوع در رمان گفت: «در این اثر، داستان‌ها لزوماً به صورت خطی پیش نمی‌روند و نویسنده جهان‌هایی را خلق کرده که گاه در تضاد یکدیگرند، اما با مهارت توانسته است آن‌ها را به شکلی هماهنگ در کنار هم قرار دهد.»

اباذری الگوی «سفر قهرمان» را به‌عنوان یکی از ابزارهای تحلیل این اثر مطرح کرد و توضیح داد: «این الگو، که در داستان‌های فانتزی رایج است، شامل سفر شخصیت اصلی به دنیایی دیگر، کسب تجربیات و بازگشت به دنیای واقعی است. در این رمان نیز چنین سفری وجود دارد، اما نویسنده خود را محدود به این قالب نکرده است و جهان فانتزی خلق‌شده بازتابی از شخصیت و ناخودآگاه قهرمان داستان است.»

او افزود: «برخلاف داستان‌هایی مانند آلیس در سرزمین عجایب که جهانی عجیب و غریب را به تصویر می‌کشند، در جنگجوی رویا با دنیایی مواجه هستیم که بازتابی از ویژگی‌های شخصیتی وریا، قهرمان داستان، است. شخصیت‌هایی که در این دنیا وجود دارند نیز می‌توانند نمادی از جنبه‌های مختلف شخصیت وریا باشند.»

اباذری به مفاهیم و پیام‌های رمان اشاره کرد و موضوع «هویت» را یکی از محورهای اصلی آن دانست. او همچنین به جنبه‌های روان‌شناختی اثر پرداخت و گفت: «شخصیت اصلی، وریا، فردی رویاپرداز است که از واقعیت فرار می‌کند و در خیال به دنبال آرامش است. مادر، به‌عنوان نماینده افراد واقع‌بین، با تجربه‌های زندگی‌اش رویاهای وریا را به چالش می‌کشد. در مقابل، وریا پدر را قهرمان شکست‌خورده‌ای می‌بیند که تلاش می‌کند او را نجات دهد تا خودش نیز رهایی یابد.»

وی با تحلیل نمادهای داستان افزود: «اسب نماد نیاز به راهنمایی، سایه نماد تردیدهای شخصیت اصلی نسبت به توانایی‌هایش، و ماهی نماد کارهای نیمه‌تمام و رهاشده است. این نمادها نشان می‌دهند که جهان خلق‌شده در داستان، جنبه روان‌شناختی دارند.»

حمید اباذری در پایان تأکید کرد که «جنگجوی رویا» اثری دغدغه‌مند و ارزشمند است که، حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد.

 

محصول مرتبط

اشتراک گذاری

ثبت نظر

نظرات

اولین نفری باش که نظرش منتشر میشه

مطالب مرتبط

ورود / ثبت نام
لطفا شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد